Министарство одбране Републике Србије
 
14.09.2016.

Састанак министра Ђорђевића и генерала Коменде



Састанак министра Ђорђевића и генерала КомендеМинистар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Аустрије Отмаром Комендом о сарадњи у области одбране две земље.
 
„Поносни смо на стабилне политичке односе Србије и Аустрије, као неутралних држава, које карактеришу интензивни сусрети на високом нивоу“, рекао је министар Ђорђевић. Он је додао да ће предстојећа посета министра одбране Републике Аустрије, која је планирана за октобар, и током које ће бити потписан Mеморандум о разумевању, бити импулс за наставак успешне војно-војне сарадње измећу две земље.
 
Министар Ђорђевић казао је да Министарство одбране непрестано ради на квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама тежећи, пре свега, миру и безбедности у региону, као и да изузетно цени залагање Аустрије за што брже напредовање Србије ка европским интеграцијама.
 
На састанку је било речи o приоритетима Министарства одбране у оквиру сарадње са Европском унијом, и активностима Војске  на заштити државне границе према Бугарској и Македонији.
 
Министар Ђорђевић је обавестио генерала Коменду да је прихватио позив министра одбране Аустрије за учествовање на другом министарском састанку проширеног формата Централноевропске одбрамбене сарадње, који се одржава 7. новембра у Бечу.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.09.2016
mp4 (49,89 MB)
Састанак