Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.09.2016.

Sastanak ministra Đorđevića i generala Komende



Sastanak ministra Đorđevića i generala KomendeMinistar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Austrije Otmarom Komendom o saradnji u oblasti odbrane dve zemlje.
 
„Ponosni smo na stabilne političke odnose Srbije i Austrije, kao neutralnih država, koje karakterišu intenzivni susreti na visokom nivou“, rekao je ministar Đorđević. On je dodao da će predstojeća poseta ministra odbrane Republike Austrije, koja je planirana za oktobar, i tokom koje će biti potpisan Memorandum o razumevanju, biti impuls za nastavak uspešne vojno-vojne saradnje izmeću dve zemlje.
 
Ministar Đorđević kazao je da Ministarstvo odbrane neprestano radi na kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama težeći, pre svega, miru i bezbednosti u regionu, kao i da izuzetno ceni zalaganje Austrije za što brže napredovanje Srbije ka evropskim integracijama.
 
Na sastanku je bilo reči o prioritetima Ministarstva odbrane u okviru saradnje sa Evropskom unijom, i aktivnostima Vojske  na zaštiti državne granice prema Bugarskoj i Makedoniji.
 
Ministar Đorđević je obavestio generala Komendu da je prihvatio poziv ministra odbrane Austrije za učestvovanje na drugom ministarskom sastanku proširenog formata Centralnoevropske odbrambene saradnje, koji se održava 7. novembra u Beču.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.09.2016
mp4 (49,89 MB)
Sastanak