Министарство одбране Републике Србије
 
17.06.2016.

Семинар ПЕЛТ за наставнике енглеског језика



Петодневни интернационални семинар на тему „Припрема наставног материјала за курсеве енглеског језика са темама из Контратероризма“ одржан је у Новом Саду. Семинар је организован у сарадњи Дирекције ПЕЛТ Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране и америчке амбасаде у Београду, преко опредељених финансијских средстава Програма ИМЕТ. Семинар је наставак активности на подизању нивоа оспособљености наставника енглеског језика из Министарства одбране и Војске Србије у употреби војне терминологије и дизајнирању лекција за специјалистичке курсеве енглеског језика.

Дирекција ПЕЛТ у контунитету организује стручне семинаре за наставнике енглеског језика уз експертску помоћ Института за језике одбране САД и Британског Савета у Београду кроз донације финансијских средстава земаља донатора Програма ПЕЛТ (Краљевина Норвешке, Велике Британије, Данске, Холандије и Шведске и САД).

На основу сарадње на Програму ПЕЛТ, предавања на семинару је реализовала америчка амбасада у Београду са експертима из области обуке и тестирања енглеског језика за припаднике оружаних снага Робертом Рудманом и Ђозепом Лишманон из Националног Института за језике одбране САД , Сан Антонио.