Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.06.2016.

Seminar PELT za nastavnike engleskog jezika



Petodnevni internacionalni seminar na temu „Priprema nastavnog materijala za kurseve engleskog jezika sa temama iz Kontraterorizma“ održan je u Novom Sadu. Seminar je organizovan u saradnji Direkcije PELT Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane i američke ambasade u Beogradu, preko opredeljenih finansijskih sredstava Programa IMET. Seminar je nastavak aktivnosti na podizanju nivoa osposobljenosti nastavnika engleskog jezika iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u upotrebi vojne terminologije i dizajniranju lekcija za specijalističke kurseve engleskog jezika.

Direkcija PELT u kontunitetu organizuje stručne seminare za nastavnike engleskog jezika uz ekspertsku pomoć Instituta za jezike odbrane SAD i Britanskog Saveta u Beogradu kroz donacije finansijskih sredstava zemalja donatora Programa PELT (Kraljevina Norveške, Velike Britanije, Danske, Holandije i Švedske i SAD).

Na osnovu saradnje na Programu PELT, predavanja na seminaru je realizovala američka ambasada u Beogradu sa ekspertima iz oblasti obuke i testiranja engleskog jezika za pripadnike oružanih snaga Robertom Rudmanom i Đozepom Lišmanon iz Nacionalnog Instituta za jezike odbrane SAD , San Antonio.