Министарство одбране Републике Србије
 
21.05.2016.

Додела захвалница за успешно изведену свечаност поводом Дана Војске и Дана победе



Додела захвалница за успешно изведену свечаност поводом Дана Војске и Дана победеНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручио је данас у Дому Гарде на Топчидеру захвалнице припадницима Министарства одбране и Војске Србије и цивилним организацијама поводом успешно реализоване свечаности обележавања Дана Војске Србије и Дана победе која је одржана 9. маја у Зрењанину.

У знак захвалности за изузетно успешну сарадњу, генерал Диковић је Граду Зрењанину доделио Плакету Војске Србије, коју је уручио градоначелнику Чедомиру Јањићу.

Начелник Генералштаба је изразио захвалност и честитао присутнима који су допринели да свечаност у Зрењанину буде успешно изведена.

Према његовим речима, кад год је Војска Србије у прилици да изађе у јавност из Додела захвалница за успешно изведену свечаност поводом Дана Војске и Дана победекасарни или са вежбалишта и полигона на којима њени припадници проводе највећи део времена, увек постоји одређени ризик од оцене јавности о њеним способностима.

—То смо сада урадили у Зрењанину смело и храбро, знајући да поседујемо квалитет, да можемо изаћи не само пред јавност Србије, већ и пред светску јавност са оним што треба да краси војску било које државе, а где смо ми, сигуран сам, међу водећима — нагласио је генерал Диковић додајући да се чврстина, стројева изграђеност, дисциплина, посвећеност позиву и држави могла видети на манифестацији одржаној на зрењанинском Тргу слободе.

Додела захвалница за успешно изведену свечаност поводом Дана Војске и Дана победеПосле скоро деценије, подсетио је генерал Диковић, војска се вратила у Зрењанин, са намером да наши официри и војници живе и раде са људима слободарских традиција, да се осети присуство војника чувара, као што је то било стотинама годинама уназад.

Командант свечаности у Зрењанину, начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Војин Ч. Јондић, истакао је да је задатак прославе Дана Војске и Дана победе у гарнизону Зрењанин успешно извршен, оценивши припаднике Војске Србије оценом врло добро, а цивилне организације оценом – одлично.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА