Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.05.2016.

Dodela zahvalnica za uspešno izvedenu svečanost povodom Dana Vojske i Dana pobede



Dodela zahvalnica za uspešno izvedenu svečanost povodom Dana Vojske i Dana pobedeNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručio je danas u Domu Garde na Topčideru zahvalnice pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i civilnim organizacijama povodom uspešno realizovane svečanosti obeležavanja Dana Vojske Srbije i Dana pobede koja je održana 9. maja u Zrenjaninu.

U znak zahvalnosti za izuzetno uspešnu saradnju, general Diković je Gradu Zrenjaninu dodelio Plaketu Vojske Srbije, koju je uručio gradonačelniku Čedomiru Janjiću.

Načelnik Generalštaba je izrazio zahvalnost i čestitao prisutnima koji su doprineli da svečanost u Zrenjaninu bude uspešno izvedena.

Prema njegovim rečima, kad god je Vojska Srbije u prilici da izađe u javnost iz Dodela zahvalnica za uspešno izvedenu svečanost povodom Dana Vojske i Dana pobedekasarni ili sa vežbališta i poligona na kojima njeni pripadnici provode najveći deo vremena, uvek postoji određeni rizik od ocene javnosti o njenim sposobnostima.

—To smo sada uradili u Zrenjaninu smelo i hrabro, znajući da posedujemo kvalitet, da možemo izaći ne samo pred javnost Srbije, već i pred svetsku javnost sa onim što treba da krasi vojsku bilo koje države, a gde smo mi, siguran sam, među vodećima — naglasio je general Diković dodajući da se čvrstina, strojeva izgrađenost, disciplina, posvećenost pozivu i državi mogla videti na manifestaciji održanoj na zrenjaninskom Trgu slobode.

Dodela zahvalnica za uspešno izvedenu svečanost povodom Dana Vojske i Dana pobedePosle skoro decenije, podsetio je general Diković, vojska se vratila u Zrenjanin, sa namerom da naši oficiri i vojnici žive i rade sa ljudima slobodarskih tradicija, da se oseti prisustvo vojnika čuvara, kao što je to bilo stotinama godinama unazad.

Komandant svečanosti u Zrenjaninu, načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije general-major Vojin Č. Jondić, istakao je da je zadatak proslave Dana Vojske i Dana pobede u garnizonu Zrenjanin uspešno izvršen, ocenivši pripadnike Vojske Srbije ocenom vrlo dobro, a civilne organizacije ocenom – odlično.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA