Министарство одбране Републике Србије
 
21.05.2016.

Министри Ђорђевић и Стефановић потписали Споразум о сарадњи у обезбеђењу административне линије



Министри Ђорђевић и Стефановић потписали споразум о сарадњи у обезбеђењу административне линијеМинистар одбране Зоран Ђорђевић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потписали су данас, у бази Жандармерије „Кадрова чука“ у близини Врања, Споразум о сарадњи у обављању послова обезбеђења административне линије са АП КиМ и контроле Копнене зоне безбедности.

После обиласка базе и састанка са представницима оба министарства, министар Ђорђевић је нагласио да ће Споразумом бити постигнута боља и ефикаснија координација Војске и Полиције.

- Договорени су и наредни кораци сарадње и модернизације оба ресора. На овај начин Министри Ђорђевић и Стефановић потписали споразум о сарадњи у обезбеђењу административне линијеће Војска и Полиција, као и до сада, наставити да обезбеђују миран сан грађанима Србије како би се осећали сигурније, рекао је министар одбране.

Према речима министра Стефановића, Споразумом се на бољи начин организује садејство војних и полицијских снага, како би безбедност и сигурност наше земље била очувана.

Министри Ђорђевић и Стефановић потписали споразум о сарадњи у обезбеђењу административне линије- Полиција и Војска ће и у наредном периоду интезивирати сарадњу у интересу грађана тако да допуњавамо једни друге, размењујемо информације и заједнички делујемо тамо где може доћи до угрожавања безбедности наше земље, изјавио је министар унутрашњих послова.

Министри Ђорђевић и Стефановић потом су у селу Српска кућа, код Бујановца, присуствовали церемонији освећења Споменика погинулих полицијских службеника у КЗБ, где су положили венце. Венце су положили и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, чланови породица и пријатељи погинулих припадника полиције.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА