Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.05.2016.

Ministri Đorđević i Stefanović potpisali Sporazum o saradnji u obezbeđenju administrativne linije



Ministri Đorđević i Stefanović potpisali sporazum o saradnji u obezbeđenju administrativne linijeMinistar odbrane Zoran Đorđević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potpisali su danas, u bazi Žandarmerije „Kadrova čuka“ u blizini Vranja, Sporazum o saradnji u obavljanju poslova obezbeđenja administrativne linije sa AP KiM i kontrole Kopnene zone bezbednosti.

Posle obilaska baze i sastanka sa predstavnicima oba ministarstva, ministar Đorđević je naglasio da će Sporazumom biti postignuta bolja i efikasnija koordinacija Vojske i Policije.

- Dogovoreni su i naredni koraci saradnje i modernizacije oba resora. Na ovaj način Ministri Đorđević i Stefanović potpisali sporazum o saradnji u obezbeđenju administrativne linijeće Vojska i Policija, kao i do sada, nastaviti da obezbeđuju miran san građanima Srbije kako bi se osećali sigurnije, rekao je ministar odbrane.

Prema rečima ministra Stefanovića, Sporazumom se na bolji način organizuje sadejstvo vojnih i policijskih snaga, kako bi bezbednost i sigurnost naše zemlje bila očuvana.

Ministri Đorđević i Stefanović potpisali sporazum o saradnji u obezbeđenju administrativne linije- Policija i Vojska će i u narednom periodu intezivirati saradnju u interesu građana tako da dopunjavamo jedni druge, razmenjujemo informacije i zajednički delujemo tamo gde može doći do ugrožavanja bezbednosti naše zemlje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

Ministri Đorđević i Stefanović potom su u selu Srpska kuća, kod Bujanovca, prisustvovali ceremoniji osvećenja Spomenika poginulih policijskih službenika u KZB, gde su položili vence. Vence su položili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, članovi porodica i prijatelji poginulih pripadnika policije.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA