Министарство одбране Републике Србије
 
25.04.2016.

Посета начелника Генералштаба Словачке Републике



Посета начелника Генералштаба Словачке РепубликеНачелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић састао се данас у Београду с начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Словачке генералом Миланом Максимом, који предводи словачку делегацију током посете нашој земљи.

Генерали Диковић и Максим су разговарали о унапређењу билатералне војне сарадње, политичко-безбедносној ситуацији у региону, заједничком ангажовању у мировним операцијама и сарадњи у области војног образовања и обуке.

Двојица генерала су се сагласила да односе Србије и Словачке красе међусобно уважавање и поштовање и да круну билатералне сарадње представља заједничко учешће у мисији Уједињених нација на Кипру. Закључено је да има простора за унапређење Посета начелника Генералштаба Словачке 
Републикедосадашње сарадње и то, пре свега, у области обуке и усавршавања различитог нивоа.

Генерал Диковић је генералу Максиму захвалио на принципијелном ставу Републике Словачке по питању једнострано проглашене независности Косова.

Током посете Србији, генерал Максим ће положити венац на Споменик незнаном јунаку на Авали, састаће се с државним секретаром у Министарству одбране Ненадом Нерићем и посетиће Специјалну бригаду.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА