Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.04.2016.

Poseta načelnika Generalštaba Slovačke Republike



Poseta načelnika Generalštaba Slovačke RepublikeNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastao se danas u Beogradu s načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Slovačke generalom Milanom Maksimom, koji predvodi slovačku delegaciju tokom posete našoj zemlji.

Generali Diković i Maksim su razgovarali o unapređenju bilateralne vojne saradnje, političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, zajedničkom angažovanju u mirovnim operacijama i saradnji u oblasti vojnog obrazovanja i obuke.

Dvojica generala su se saglasila da odnose Srbije i Slovačke krase međusobno uvažavanje i poštovanje i da krunu bilateralne saradnje predstavlja zajedničko učešće u misiji Ujedinjenih nacija na Kipru. Zaključeno je da ima prostora za unapređenje Poseta načelnika Generalštaba Slovačke 
Republikedosadašnje saradnje i to, pre svega, u oblasti obuke i usavršavanja različitog nivoa.

General Diković je generalu Maksimu zahvalio na principijelnom stavu Republike Slovačke po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Tokom posete Srbiji, general Maksim će položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, sastaće se s državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Nenadom Nerićem i posetiće Specijalnu brigadu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA