Министарство одбране Републике Србије
 
19.03.2016.

Министар Ђорђевић обишао ХК „Крушик“ у Ваљеву



Министар одбране Зоран Ђорђевићпосетиоје данас Холдинг компанију а.д. „Крушик“ у Ваљеву, где се састао са руководством те фабрике одбрамбене индустријеи представницима синдиката запослених.
 
Састанку су присуствовали и в.д. помоћника министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, заменик команданта ЗОК генерал-мајор Славољуб Јанићијевићиначелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Душан Стојановић.
 
Директор компаније„Крушик“ Младен Петковић представио је министру одбране резултате пословања у 2015. години и планове компаније за 2016. и 2017. годину. Он је нагласио да „Крушик“ има уговорених 140 милиона долара чиме је обезбеђена упосленост пуног капацитета ове и наредне године.
 
Према речима директора, претходне две године и у текућој је због повећаног обима посла запослено више од 500 људи, а са два инвестициона пројекта чија је реализација у току биће отворено нових 190 радних места.

На састанку је истакнуто да ће реализацијом инвестиционих пројеката до краја године „Крушик“ заокружити технолошке процесе производње минобацачког, артиљеријског, артиљеријско-ракетног и ракетног програма.

После састанка, министар Ђорђевић обишао је производне погоне фабрике са сарадницима и руководством „Крушика“.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА