Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.03.2016.

Ministar Đorđević obišao HK „Krušik“ u Valjevu



Ministar odbrane Zoran Đorđevićposetioje danas Holding kompaniju a.d. „Krušik“ u Valjevu, gde se sastao sa rukovodstvom te fabrike odbrambene industrijei predstavnicima sindikata zaposlenih.
 
Sastanku su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, zamenik komandanta ZOK general-major Slavoljub Janićijevićinačelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije general-major Dušan Stojanović.
 
Direktor kompanije„Krušik“ Mladen Petković predstavio je ministru odbrane rezultate poslovanja u 2015. godini i planove kompanije za 2016. i 2017. godinu. On je naglasio da „Krušik“ ima ugovorenih 140 miliona dolara čime je obezbeđena uposlenost punog kapaciteta ove i naredne godine.
 
Prema rečima direktora, prethodne dve godine i u tekućoj je zbog povećanog obima posla zaposleno više od 500 ljudi, a sa dva investiciona projekta čija je realizacija u toku biće otvoreno novih 190 radnih mesta.

Na sastanku je istaknuto da će realizacijom investicionih projekata do kraja godine „Krušik“ zaokružiti tehnološke procese proizvodnje minobacačkog, artiljerijskog, artiljerijsko-raketnog i raketnog programa.

Posle sastanka, ministar Đorđević obišao je proizvodne pogone fabrike sa saradnicima i rukovodstvom „Krušika“.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA