Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2016.

Састанак министра одбране и амбасадора Босне и Хецеговине




Министар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Босне и Херцеговине Лазар Миркић разговарали су данас о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у области одбране.

На састанку је конастатовано да су политички и свеукупни односи две земље добри и стабилни, те да сарадња у области одбране представља круну добрих политичких и економских односа. О позитивном тренду у тој области сведоче и прве билатералне одбрамбене консултације између министарстава одбране Србије и Босне и Херцеговине, које су одржане претходног месеца. Будући да је то прилика за интензивирање сарадње, Ђорђевић и Миркић су се сагласили да ту праксу треба наставити и у наредном периоду.

Даље унапређење војноекономске сарадње и усклађивање са укупно добрим економским односима је у обостраном интересу.

Две земље су потписнице Меморандума о разумевању о сарадњи у области евроинтеграција, чиме су отворене још веће могућности и у домену унапређуја регионалне стабилности. Добри регионални односи, закључено је на састанку, допринеће економском просперитету и европској перспективи држава Западног Балкана.

Такође, чвршће повезивање и сарадња држава региона кроз интензивирање сарадње обавештајних и безбедносних агенција и сталну размену података, једини су делотворан одговор у борби против тероризма и свих актуелних безбедносних изазова.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА