Министарство одбране Републике Србије
 
10.03.2016.

Војска наставља да помаже грађанима у поплављеним општинама



Војска наставља да помаже грађанима у поплављеним општинамаПрипадници Војске Србије и данас су ангажовани на отклањању последица поплава у свим општинама широм земље у којима је проглашена ванредна ситуација.

Више од 280 припадника Војске Србије, са 28 моторних возила и 20 инжињеријских машина, ангажовано је на територијама општина Лучани, Нови Пазар, Чачак, Рашка, Ариље, Бајина Башта, Косјерић, Пожега, Топола, Трстеник, Крушевац и Крагујевац.

Највише припадника Војске Србије ангажовано је у општини Лучани, која је претрпела велику штету након изливања бујичних река у том крају.Војска наставља да помаже грађанима у поплављеним општинама

Према речима начелника штаба Друге бригаде пуковника Мухарема Фазлића у Лучанима је тренутно ангажовано 115 припадника Друге бригаде Копнене војске и 10 моторних возила.

- Од првог дана припадници војске изашли су на терен у општини Лучани, где су ангажовани на две локације - у фабрици наменске индустрије „Милан Благојевић“ и у насељу Дљин. У оквиру поменуте фабрике, урађено је 450 метара новог заштитног бедема који је попуњен са око пет хиљада џакова са цементом, а остаје да се уради још око 150 метара заштитног бедема, чиме су створени услови да се у потпуности заштити тај део који је у претходном периоду био на удару поплавног таласа – објаснио је пуковник Фазлић.

Војска наставља да помаже грађанима у поплављеним општинамаПрипадници Војске Србије ангажовани су и на отклањању последица поплава, рашчишћавању стамбених објеката, као и рашчишћавању круга фабрике наменске индустрије.

Заступник команданта 22. пешадијског батаљона из Пожеге капетан Иван Ћатић истакао је да су припадници тог батаљона ангажовани по наређењу претпоставњене команде на захтев Штаба за ванредне ситуације општине Лучани на санирању штете настале од полплава на територији те општине.

- Ангажовани смо као испомоћ привредним субјектима на рашчишћавању наноса у кругу предузећа и радних просторија – рекао је капетан Ћатић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА