Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.03.2016.

Vojska nastavlja da pomaže građanima u poplavljenim opštinama



Vojska nastavlja da pomaže građanima u poplavljenim opštinamaPripadnici Vojske Srbije i danas su angažovani na otklanjanju posledica poplava u svim opštinama širom zemlje u kojima je proglašena vanredna situacija.

Više od 280 pripadnika Vojske Srbije, sa 28 motornih vozila i 20 inžinjerijskih mašina, angažovano je na teritorijama opština Lučani, Novi Pazar, Čačak, Raška, Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Topola, Trstenik, Kruševac i Kragujevac.

Najviše pripadnika Vojske Srbije angažovano je u opštini Lučani, koja je pretrpela veliku štetu nakon izlivanja bujičnih reka u tom kraju.Vojska nastavlja da pomaže građanima u poplavljenim opštinama

Prema rečima načelnika štaba Druge brigade pukovnika Muharema Fazlića u Lučanima je trenutno angažovano 115 pripadnika Druge brigade Kopnene vojske i 10 motornih vozila.

- Od prvog dana pripadnici vojske izašli su na teren u opštini Lučani, gde su angažovani na dve lokacije - u fabrici namenske industrije „Milan Blagojević“ i u naselju Dljin. U okviru pomenute fabrike, urađeno je 450 metara novog zaštitnog bedema koji je popunjen sa oko pet hiljada džakova sa cementom, a ostaje da se uradi još oko 150 metara zaštitnog bedema, čime su stvoreni uslovi da se u potpunosti zaštiti taj deo koji je u prethodnom periodu bio na udaru poplavnog talasa – objasnio je pukovnik Fazlić.

Vojska nastavlja da pomaže građanima u poplavljenim opštinamaPripadnici Vojske Srbije angažovani su i na otklanjanju posledica poplava, raščišćavanju stambenih objekata, kao i raščišćavanju kruga fabrike namenske industrije.

Zastupnik komandanta 22. pešadijskog bataljona iz Požege kapetan Ivan Ćatić istakao je da su pripadnici tog bataljona angažovani po naređenju pretpostavnjene komande na zahtev Štaba za vanredne situacije opštine Lučani na saniranju štete nastale od polplava na teritoriji te opštine.

- Angažovani smo kao ispomoć privrednim subjektima na raščišćavanju nanosa u krugu preduzeća i radnih prostorija – rekao je kapetan Ćatić.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA