Министарство одбране Републике Србије
 
25.02.2016.

Ђорђевић и Апостолакис о сарадњи у области одбране



Државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са начелником Генералштаба националне одбране Републике Грчке адмиралом Евангелосом Апостолакисом о сарадњи у области одбране две земље и питањима од значаја за регионалну безбедност.

Ђорђевић и Апостолакис сагласили су се да билатералне односе Србије и Грчке карактерише традиционално пријатељство и добра политичка сарадња. Сарадња у области одбране прати ниво укупних билатералних односа и постоји обострана тежња за њеним константним унапређењем.


Државни секретар Ђорђевић истакао је да заједнички циљ две земље треба да буде изналажење могућности за унапређење сарадње у областима од заједничког интереса на реалној и рационалној основи, посебно имајући у виду новe безбедносне изазове међу којима је и неконтролисана миграција становништва изкризних подручја.
 
Говорећи о мигрантској кризи, државни секретар Ђорђевић нагласио је да Србија делује као одговоран члан међународне заједнице, преузима свој део терета и дели одговорност, иако није чланица Европске уније. С обзиром на то да је Грчка једна од земаља која је изузетно погођена мигрантском кризом, Ђорђевић је рекао да је Србија заинтересована за искуства Републике Грчке на ублажавању последица кризе изазване миграцијама.






 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА