Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.02.2016.

Đorđević i Apostolakis o saradnji u oblasti odbrane



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Republike Grčke admiralom Evangelosom Apostolakisom o saradnji u oblasti odbrane dve zemlje i pitanjima od značaja za regionalnu bezbednost.

Đorđević i Apostolakis saglasili su se da bilateralne odnose Srbije i Grčke karakteriše tradicionalno prijateljstvo i dobra politička saradnja. Saradnja u oblasti odbrane prati nivo ukupnih bilateralnih odnosa i postoji obostrana težnja za njenim konstantnim unapređenjem.


Državni sekretar Đorđević istakao je da zajednički cilj dve zemlje treba da bude iznalaženje mogućnosti za unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa na realnoj i racionalnoj osnovi, posebno imajući u vidu nove bezbednosne izazove među kojima je i nekontrolisana migracija stanovništva izkriznih područja.
 
Govoreći o migrantskoj krizi, državni sekretar Đorđević naglasio je da Srbija deluje kao odgovoran član međunarodne zajednice, preuzima svoj deo tereta i deli odgovornost, iako nije članica Evropske unije. S obzirom na to da je Grčka jedna od zemalja koja je izuzetno pogođena migrantskom krizom, Đorđević je rekao da je Srbija zainteresovana za iskustva Republike Grčke na ublažavanju posledica krize izazvane migracijama.






 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA