Министарство одбране Републике Србије
 
25.02.2016.

Ускоро почиње снимање треће сезоне



Поводом почетка снимања треће сезоне серије "Војна академија" данас је у Галерији РТС-а одржана конференција за новинаре.

Присутнима су се обратили Марко Новаковић, уредник драмског и домаћег играног и  серијског програма РТС-а, капетан бојног брода Петар Бошковић, начелник Управе за односе с јавношћу Министарства одбране, Бобан Јефтић, сценариста, Дејан Зечевић, редитељ и глумци Тихомир Станић, Бранко Јанковић и Бојан Перић. Конференцији су присуствовали представници Министарства одбране, РТС-а, Универзитета одбране и глумци серије.

У претходне две сезоне приказане су 23 епизоде које су изазвале велико интересовање и гледаност. Серија је реализована у сарадњи система одбране, РТС-а и продукцијске куће „НИРА“.

Према речима Новаковића нова сезона имаће 12 епизода за које се нада да ће бити гледане као и серије претходних сезона.

Капетан бојног брода Бошковић нагласио је да је сасвим очекивано да две националне институције, РТС и МО и ВС, имају добру сарадњу која траје деценијама.

„Велика гледаност серије допринела је порасту интересовања за упис у војне школе. То је оно што нас радује, поручио је начелник Управе за односе с јавношћу и додао да „екипу која добија не треба мењати".

Сценариста и редитељ серије сагласни су да публика очекује очекивано, али и неочекивано, јер се судбине главних јунака мењају током серије. Станић, Јанковић и Перић изразили су задовољство што почиње снимање серије која је, један добар и едукативан пројекат.

Снимање треће сезоне почиње у мају а биће завршено средином септембра 2016. године.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА