Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.02.2016.

Uskoro počinje snimanje treće sezone



Povodom početka snimanja treće sezone serije "Vojna akademija" danas je u Galeriji RTS-a održana konferencija za novinare.

Prisutnima su se obratili Marko Novaković, urednik dramskog i domaćeg igranog i  serijskog programa RTS-a, kapetan bojnog broda Petar Bošković, načelnik Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane, Boban Jeftić, scenarista, Dejan Zečević, reditelj i glumci Tihomir Stanić, Branko Janković i Bojan Perić. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane, RTS-a, Univerziteta odbrane i glumci serije.

U prethodne dve sezone prikazane su 23 epizode koje su izazvale veliko interesovanje i gledanost. Serija je realizovana u saradnji sistema odbrane, RTS-a i produkcijske kuće „NIRA“.

Prema rečima Novakovića nova sezona imaće 12 epizoda za koje se nada da će biti gledane kao i serije prethodnih sezona.

Kapetan bojnog broda Bošković naglasio je da je sasvim očekivano da dve nacionalne institucije, RTS i MO i VS, imaju dobru saradnju koja traje decenijama.

„Velika gledanost serije doprinela je porastu interesovanja za upis u vojne škole. To je ono što nas raduje, poručio je načelnik Uprave za odnose s javnošću i dodao da „ekipu koja dobija ne treba menjati".

Scenarista i reditelj serije saglasni su da publika očekuje očekivano, ali i neočekivano, jer se sudbine glavnih junaka menjaju tokom serije. Stanić, Janković i Perić izrazili su zadovoljstvo što počinje snimanje serije koja je, jedan dobar i edukativan projekat.

Snimanje treće sezone počinje u maju a biće završeno sredinom septembra 2016. godine.

 
photoFOTOGALERIJA