Министарство одбране Републике Србије
 
25.01.2016.

Министар одбране примио одлазећег америчког амбасадора



Министар одбране Братислав Гашић примио је данас одлазећег амбасадора Сједињених Америчких Држава у Београду Мајкла Кирбија у опроштајну посету.

Министар Гашић захвалио је амбасадору Кирбију на подршци коју је пружао током свог мандата развоју војне сарадње две земље. Билатерална војна сарадња Србије и САД и даље је на изузетно високом нивоу, упркос буџетским рестрикцијама, а војно-војна сарадња представља најразвијенији део односа две земље. Посебно су наглашени резултати који се постижу у оквиру реформе система одбране, пројекта развоја базе „Југ“, опремања и модернизације Војске Србије, као и заједничке обуке. Такође, истакнута је и важност школовања и усавршавања припадника Министарства одбране и Војске Србије у сарадњи са САД.

Саговорници су констатовали да низ предстојећих активности и пројеката говори у прилог развијености сарадње у области одбране, попут пројеката у вези са учешћем припадника Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалним операцијама и у области војномедицинске сарадње.

Гашић и Кирби сагласили су се да је Србија постигла запажене резултате у процесу европских интеграција, као и да су Министарство одбране и Војска Србије показали висок ниво спремности за реализацију дела обавеза у том процесу.

Министар Гашић је захвалио амбасадору Кирбију на доприносу развоја односа Србије и САД, посебно истакавши лични ангажман амбасадора у санацији поплављених подручја 2014. године. У име припадника Министарства одбране и Војске Србије пожелео је амбасадору Кирбију много успеха у наредном периоду.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА