Министарство одбране Републике Србије
 
31.12.2015.

Чувари нашег неба
Официри, подофицири и војници 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства Војске Србије биће, као и небројено пута до сада, на својим местима и у новогодишњој ноћи, а њихове очи ће, док се у земљи буде славило, бити, као и увек, упрте ка небу. Њихов кључни задатак јесте контрола и обезбеђење суверенитета ваздушног простора. То им је главна мисија и све је подређено томе. Зато они себе називају „чуварима државног неба”.

Дежурне самоходне ракетне батерије те јединице непрекидно су у приправности и спремне су одмах да реагују. Њихове посаде ротирају се на сваких неколико дана, а током трајања дежурства припадници јединица непрекидно бораве у касарни.

Послуге ових дежурних јединица чине само најобученији, психофизички снажни и мотивисани припадници 250. ракетне бригаде. Они свој посао обављају одговорно и професионално. И овог последњег дана у години, они ће, заједно са осталим припадницима Војске који су тог дана ангажовани, радно провести и новогодишњу ноћ.

Припаднике једне од јединица 250. ракетне бригаде у околини Крагујевца обишао је последњег дана ове године министар одбране Братислав Гашић, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Ранка Живака и сарадника.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА