Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.12.2015.

Čuvari našeg neba




Oficiri, podoficiri i vojnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije biće, kao i nebrojeno puta do sada, na svojim mestima i u novogodišnjoj noći, a njihove oči će, dok se u zemlji bude slavilo, biti, kao i uvek, uprte ka nebu. Njihov ključni zadatak jeste kontrola i obezbeđenje suvereniteta vazdušnog prostora. To im je glavna misija i sve je podređeno tome. Zato oni sebe nazivaju „čuvarima državnog neba”.

Dežurne samohodne raketne baterije te jedinice neprekidno su u pripravnosti i spremne su odmah da reaguju. Njihove posade rotiraju se na svakih nekoliko dana, a tokom trajanja dežurstva pripadnici jedinica neprekidno borave u kasarni.

Posluge ovih dežurnih jedinica čine samo najobučeniji, psihofizički snažni i motivisani pripadnici 250. raketne brigade. Oni svoj posao obavljaju odgovorno i profesionalno. I ovog poslednjeg dana u godini, oni će, zajedno sa ostalim pripadnicima Vojske koji su tog dana angažovani, radno provesti i novogodišnju noć.

Pripadnike jedne od jedinica 250. raketne brigade u okolini Kragujevca obišao je poslednjeg dana ove godine ministar odbrane Bratislav Gašić, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Ranka Živaka i saradnika.


 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA