Министарство одбране Републике Србије
 
26.12.2014.

Додела уверења за приређивање игара на срећуДодела уверења за приређивање игара на срећуУ Војнотехничком институту данас је одржана свечана додела првих уверења о испуњености информатичких карактеристика опреме за приређивање игара на срећу путем средстава електронске комуникације.

Директор ВТИ пуковник доц. др Зоран Рајић уручио је уверења компанијама „~Joker Games doo – Kladionice Meridian~“ и „~Mozzart~“. Пуковник Рајић захвалио је компанијама и изразио наду да је то почетак добре сарадње.

Војнотехнички институт у својству овлашћене лабораторије проверава елементе пословања приређивача игара на срећу путем електронске комуникације – оперативни систем, апликативни софтвер, мрежне и комуникационе инфраструктуре, базе података, податке о овлашћеним лицима и алгоритме случајних бројева и добитака.

Додела уверења за приређивање игара на срећуВТИ је решењима Министарства финансија Републике Србије, овлашћен да обавља испитивање испуњености информатичких карактеристика опреме коју приређивачи игара на срећу путем средстава електронске комуникације морају имати на територији Србије, односно хардвера и софтвера путем којих играчи учествују у играма на срећу и који омогућавају размену података са сервером Пореске управе – Сектора за мењачке и девизне послове и игре на срећу. Такође обавља испитивање и контролу техничких и функционалних карактеристика аутомата за приређивање посебних игара на срећу на аутоматима као и контролу испуњености техничких и функционалних карактеристика информатичке опреме за приређивање посебних игара на срећу – клађења.


videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.Директор ВТИ пуковник доц. др Зоран Рајић  | FLV