Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.12.2014.

Dodela uverenja za priređivanje igara na sreću



Dodela uverenja za priređivanje igara na srećuU Vojnotehničkom institutu danas je održana svečana dodela prvih uverenja o ispunjenosti informatičkih karakteristika opreme za priređivanje igara na sreću putem sredstava elektronske komunikacije.

Direktor VTI pukovnik doc. dr Zoran Rajić uručio je uverenja kompanijama „~Joker Games doo – Kladionice Meridian~“ i „~Mozzart~“. Pukovnik Rajić zahvalio je kompanijama i izrazio nadu da je to početak dobre saradnje.

Vojnotehnički institut u svojstvu ovlašćene laboratorije proverava elemente poslovanja priređivača igara na sreću putem elektronske komunikacije – operativni sistem, aplikativni softver, mrežne i komunikacione infrastrukture, baze podataka, podatke o ovlašćenim licima i algoritme slučajnih brojeva i dobitaka.

Dodela uverenja za priređivanje igara na srećuVTI je rešenjima Ministarstva finansija Republike Srbije, ovlašćen da obavlja ispitivanje ispunjenosti informatičkih karakteristika opreme koju priređivači igara na sreću putem sredstava elektronske komunikacije moraju imati na teritoriji Srbije, odnosno hardvera i softvera putem kojih igrači učestvuju u igrama na sreću i koji omogućavaju razmenu podataka sa serverom Poreske uprave – Sektora za menjačke i devizne poslove i igre na sreću. Takođe obavlja ispitivanje i kontrolu tehničkih i funkcionalnih karakteristika automata za priređivanje posebnih igara na sreću na automatima kao i kontrolu ispunjenosti tehničkih i funkcionalnih karakteristika informatičke opreme za priređivanje posebnih igara na sreću – klađenja.


videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Директор ВТИ пуковник доц. др Зоран Рајић  | FLV