Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2014.

Семинар за наставнике енглеског језика



У оквиру  планских активности Програма оспособљавања и тестирања кадра Министарства одбране и Војске Србије у области енглеског језика по стандарду ~STANAG 6001~(Програм ПЕЛТ), од 10. до 14. марта 2014. године у хотелу “Оморика” на Тари, одржан је семинар на тему „Методе учења и израда наставних материјала комбинацијом традиционалних метода и савремених информатичких технологија“.

Семинар је одржан у сарадњи Дирекције ПЕЛТ Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране и Британског савета у Београду из опредељених финансијских средстава земаља донатора Програма ПЕЛТ (Краљевина Норвешке, Велике Британије, Данске, Холандије и Шведске и САД).

На семинару су учествовали наставници енглеског језика, руководиоци центара за самостално учење енглеског језика ~(CELT-SAC)~ из гарнизона Војске Србије, из Београда, Новог Сада, Ниша, Краљева, Врања и Пожаревца и Војне академије, наставници са Катедре за стране језике Војне академије, начелник Групе за енглески језик Управе за обуку и доктрину ГШ ВС (Ј-7) и 2 наставника енглеског језика из Центра за обуку Војске Црне Горе.

Предавања на семинару је организовао и реализовао Британски савет у Београду са професором Роб Букмастером из Велике Британије, експертом из области обуке и тестирања енглеског језика за припаднике оружаних снага и квалификовани ~PEP (Peacekeeping English Project)~ менаџером Британског савета.