Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.03.2014.

Seminar za nastavnike engleskog jezika



U okviru  planskih aktivnosti Programa osposobljavanja i testiranja kadra Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u oblasti engleskog jezika po standardu ~STANAG 6001~(Program PELT), od 10. do 14. marta 2014. godine u hotelu “Omorika” na Tari, održan je seminar na temu „Metode učenja i izrada nastavnih materijala kombinacijom tradicionalnih metoda i savremenih informatičkih tehnologija“.

Seminar je održan u saradnji Direkcije PELT Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane i Britanskog saveta u Beogradu iz opredeljenih finansijskih sredstava zemalja donatora Programa PELT (Kraljevina Norveške, Velike Britanije, Danske, Holandije i Švedske i SAD).

Na seminaru su učestvovali nastavnici engleskog jezika, rukovodioci centara za samostalno učenje engleskog jezika ~(CELT-SAC)~ iz garnizona Vojske Srbije, iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kraljeva, Vranja i Požarevca i Vojne akademije, nastavnici sa Katedre za strane jezike Vojne akademije, načelnik Grupe za engleski jezik Uprave za obuku i doktrinu GŠ VS (J-7) i 2 nastavnika engleskog jezika iz Centra za obuku Vojske Crne Gore.

Predavanja na seminaru je organizovao i realizovao Britanski savet u Beogradu sa profesorom Rob Bukmasterom iz Velike Britanije, ekspertom iz oblasti obuke i testiranja engleskog jezika za pripadnike oružanih snaga i kvalifikovani ~PEP (Peacekeeping English Project)~ menadžerom Britanskog saveta.