Министарство одбране Републике Србије
 
27.06.2013.

Делегација Одбора за контролу служби безбедности у Војнообавештајној агенцијиПредставници Одбора за контролу служби безбедности Народне Скупштине Републике Србије посетили су данас управни део Војнообавештајне агенције Министарства одбране.

Делегацији Одбора, коју је предводила председница Јадранка Јоксимовић, најпре је представљена музејска поставка о историји војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Након упознавања са прошлошћу и традицијом Агенције, руководиоци ВОА, на челу са директором бригадним генералом Драганом Владисављевићем, изложили су делегацији кључне елементе фунционисања Агенције, односно место ВОА у безбедносно-обавештајном систему РС, законски оквир, надзор и контролу, надлежности, функције, мисију, као и организацијску сутруктуру Агенције.

Осим председнице Одбора Јадранке Јоксимовић, у посети ВОА су били и чланови Одбора Ненад Поповић и Игор Бечић, заменици чланова Одбора Мирољуб Стојчић, Мирна Косановић и Јожеф Шандор, као и самостални саветник у Одбору Горица Дуркалић и секретар Одбора Катарина Терзић.


photoФОТОГАЛЕРИЈА