Министарство одбране Републике Србије
 
17.04.2024.

Додела медаља припадницима Војске Србије у оквиру програма IMET



Делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио државни секретар Немања Старовић, присуствовала је данас додели медаља за изузетно постигнуће у здруженој служби тројици припадника Војске Србије - мајору Младену Шапоњи и потпоручницима Луки Адамовићу и Филипу Станковићу, који су успешно завршили курсеве у Сједињеним Америчким Државама у оквиру програма IMET и дипломирали са посебним почастима. 
Државни секретар Старовић, том приликом, истакао је да школовање и усавршавање у војно-образовним институцијама оружаних снага САД у Америци и Европи знатно доприноси унапређењу знања наших припадника. Програм међународног војног образовања и обуке – IMET од 2006. године омогућава припадницима Министарства одбране и Војске Србије да учествују на различитим облицима усавршавања и један је од најстабилнијих сегмената одбрамбене сарадње две земље.
Домаћин церемоније, амбасадор САД у Београду Кристофер Хил, приликом уручења медаља похвалио је начин избора кандидата који достојно репрезентују своју земљу и својим учешћем доприносе квалитету образовања у институцијама у којима се школују. Он је, такође, посебно истакао професионализам и ниво обучености свих припадника Војске Србије који су упућивани у САД на различите облике школовања и усавршавања.
photoФОТОГАЛЕРИЈА