Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.04.2024.

Dodela medalja pripadnicima Vojske Srbije u okviru programa IMET



Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio državni sekretar Nemanja Starović, prisustvovala je danas dodeli medalja za izuzetno postignuće u združenoj službi trojici pripadnika Vojske Srbije - majoru Mladenu Šaponji i potporučnicima Luki Adamoviću i Filipu Stankoviću, koji su uspešno završili kurseve u Sjedinjenim Američkim Državama u okviru programa IMET i diplomirali sa posebnim počastima. 
Državni sekretar Starović, tom prilikom, istakao je da školovanje i usavršavanje u vojno-obrazovnim institucijama oružanih snaga SAD u Americi i Evropi znatno doprinosi unapređenju znanja naših pripadnika. Program međunarodnog vojnog obrazovanja i obuke – IMET od 2006. godine omogućava pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da učestvuju na različitim oblicima usavršavanja i jedan je od najstabilnijih segmenata odbrambene saradnje dve zemlje.
Domaćin ceremonije, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, prilikom uručenja medalja pohvalio je način izbora kandidata koji dostojno reprezentuju svoju zemlju i svojim učešćem doprinose kvalitetu obrazovanja u institucijama u kojima se školuju. On je, takođe, posebno istakao profesionalizam i nivo obučenosti svih pripadnika Vojske Srbije koji su upućivani u SAD na različite oblike školovanja i usavršavanja.
photoFOTOGALERIJA