Министарство одбране Републике Србије
 
13.09.2023.

Билатералне консултације у области одбране са Немачком



Делегација Оружаних снага Савезне Републике Немачке, предвођена начелником Децерната за међународну војну сарадњу пуковником Кристијаном Шмитом, борави у званичној посети Републици Србији, ради реализације билатералних консултација у области одбране са делегацијом Управе за међународну војну сарадњу.

Начелник Управе пуковник Небојша Свјетлица, приликом сусрета, упознао је немачку делегацију са тренутном политичко-безбедносном ситуацијом у региону, главним активностима међународне сарадње Министарства одбране Републике Србије и истакао значај који придајемо сарадњи у области одбране са СР Немачком.



Начелник Децерната пуковник Шмит, пренео је опредељење немачке стране за даље интензивирање билатералних односа у области одбране, у обостраном интересу.

Током званичних разговора, анализирана је билатерална сарадња у области одбране и разматране могућности за њено даље унапређење. Размењени су предлози активности за 2024. годину и извршено је њихово усаглашавање.

Обе стране су исказале спремност за даље јачање односа, као и да ће након интерних процедура у систему одбране, бити дефинисан План билатералне војне сарадње за наредну годину, који је у функцији остварења наведеног циља. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА