Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2023.

Састанак државног секретара Старовића са амбасадором Краљевине Есватини



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са амбасадором Краљевине Есватини Сибусисивом Мнгомезулуом.

На састанку са амбасадором Мнгомезулуом, који је амбасадор Есватинија у Бриселу и на нерезиденционалној основи покрива Републику Србију, а борави у посети Београду ради предаје акредитивних писама председнику Републике Србије, разговарано је о могућностима успостављања сарадње у области одбране, која би допринела и унапређењу свеукупних односа две земље.

Државни секретар Старовић истакао је да се Србија залаже за очување територијалног интегритета и суверенитета, доследно поштовање међународног права, очување мира и стабилности, као и развијање односа са другим државама на темељу равноправности и узајамног уважавања.

Током данашњег сусрета, државни секретар Старовић захвалио је есватинској страни на повлачењу признавања једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Амбасадор Мнгомезулу рекао је да постоји простор за успостављање сарадње у областима од заједничког интереса и да је први корак у том правцу потписивање Споразума о сарадњи у области одбране.

Саговорници су се сагласили да постоји простор за сарадњу између две земље у областима од заједничког интереса.
photoФОТОГАЛЕРИЈА