Министарство одбране Републике Србије
 
19.05.2023.

Билатералне консултације Србије и Мађарске



Помоћник министра одбране за политику одбране Предраг Бандић  састао се са замеником државног секретара за политику одбране Мађарске Ласлом Хајником у оквиру билатералних консултација на нивоу помоћника министара за политику одбране између Републике Србије и Мађарске, које су одржане  у Будимпешти.

Током садржајних разговора, помоћник министра Бандић истакао је да је сарадња у области одбране наше земље са Мађарском у континуираном успону, као и да постоји потенцијал и спремност обе стране за њено јачање, нарочито у областима војно-војне и војнотехничке сарадње, што би утицало и на даље унапређење свеукупних односа две земље.

Помоћник министра Бандић нагласио је да је, у овим веома изазовним временима за европску и глобалну безбедност, сарадња Србије и Мађарске од изузетног значаја за очување мира и стабилности у региону, као и да представља пример како треба да се развија добросуседство и негује искрено пријатељство.

Заменик државног секретара Хајник сагласио се да је укупна сарадња две земље, укљујучујући и сарадњу у области одбране, веома развијена и да очекује да ће у скорој будућности бити додатно унапређена и проширена у областима од заједничког интереса.

Током састанка, разговарано је и о садржају предлога споразума у вези са успостављањем стратешке сарадње у области одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА