Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.05.2023.

Bilateralne konsultacije Srbije i Mađarske



Pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić  sastao se sa zamenikom državnog sekretara za politiku odbrane Mađarske Laslom Hajnikom u okviru bilateralnih konsultacija na nivou pomoćnika ministara za politiku odbrane između Republike Srbije i Mađarske, koje su održane  u Budimpešti.

Tokom sadržajnih razgovora, pomoćnik ministra Bandić istakao je da je saradnja u oblasti odbrane naše zemlje sa Mađarskom u kontinuiranom usponu, kao i da postoji potencijal i spremnost obe strane za njeno jačanje, naročito u oblastima vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, što bi uticalo i na dalje unapređenje sveukupnih odnosa dve zemlje.

Pomoćnik ministra Bandić naglasio je da je, u ovim veoma izazovnim vremenima za evropsku i globalnu bezbednost, saradnja Srbije i Mađarske od izuzetnog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i da predstavlja primer kako treba da se razvija dobrosusedstvo i neguje iskreno prijateljstvo.

Zamenik državnog sekretara Hajnik saglasio se da je ukupna saradnja dve zemlje, ukljujučujući i saradnju u oblasti odbrane, veoma razvijena i da očekuje da će u skoroj budućnosti biti dodatno unapređena i proširena u oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom sastanka, razgovarano je i o sadržaju predloga sporazuma u vezi sa uspostavljanjem strateške saradnje u oblasti odbrane.
photoFOTOGALERIJA