Министарство одбране Републике Србије
 
16.05.2023.

Састанак министра одбране и амбасадора Мађарске



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са новоименованим амбасадором Мађарске Јожефом Золтаном Мађаром.

Током разговора, министар одбране пожелео је добродошлицу и упутио искрене честитке поводом ступања на дужност амбасадора у Србији. Он је изразио уверење да ће његово именовање на ту одговорну и значајну дужност допринети даљем унапређењу односа наше две земље, као и да ће у предстојећем периоду, на основама међусобног разумевања, уважавања и поштовања, наше земље наставити да унапређују пријатељске односе и свеукупну сарадњу, укључујући и сарадњу у области одбране.

Министар Вучевић констатовао је да је сарадња у области одбране са Мађарском веома садржајна, као и да постоји потенцијал и спремност обе стране за њено даље јачање, нарочито у областима војно-војне и војнотехничке сарадње, што би утицало и на унапређење свеукупних односа две земље.

У овим веома изазовним временима за европску и глобалну безбедност, нагласио је министар одбране, подршка и сарадња Србије и Мађарске од изузетног је значаја за нашу земљу и доприноси очувању мира и стабилности у региону и представља пут како друге земље треба да развијају и негују искрено пријатељство.

Амбасадор Мађарске сагласио се са министром одбране да је укупна сарадња, укљујучујући и сарадњу у области одбране између две земље веома развијена и да очекује да ће се у наредном периоду повећати број активности, на обострано задовољство. Он је, такође, изразио очекивање да ће допринети развоју добросуседских односа, с обзиром на добро познавање целокупне ситуације на простору Западног Балкана.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.05.2023
mp4 (39,48 MB)
Састанак