Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.05.2023.

Sastanak ministra odbrane i ambasadora MađarskePotpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Zoltanom Mađarom.

Tokom razgovora, ministar odbrane poželeo je dobrodošlicu i uputio iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost ambasadora u Srbiji. On je izrazio uverenje da će njegovo imenovanje na tu odgovornu i značajnu dužnost doprineti daljem unapređenju odnosa naše dve zemlje, kao i da će u predstojećem periodu, na osnovama međusobnog razumevanja, uvažavanja i poštovanja, naše zemlje nastaviti da unapređuju prijateljske odnose i sveukupnu saradnju, uključujući i saradnju u oblasti odbrane.

Ministar Vučević konstatovao je da je saradnja u oblasti odbrane sa Mađarskom veoma sadržajna, kao i da postoji potencijal i spremnost obe strane za njeno dalje jačanje, naročito u oblastima vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, što bi uticalo i na unapređenje sveukupnih odnosa dve zemlje.

U ovim veoma izazovnim vremenima za evropsku i globalnu bezbednost, naglasio je ministar odbrane, podrška i saradnja Srbije i Mađarske od izuzetnog je značaja za našu zemlju i doprinosi očuvanju mira i stabilnosti u regionu i predstavlja put kako druge zemlje treba da razvijaju i neguju iskreno prijateljstvo.

Ambasador Mađarske saglasio se sa ministrom odbrane da je ukupna saradnja, ukljujučujući i saradnju u oblasti odbrane između dve zemlje veoma razvijena i da očekuje da će se u narednom periodu povećati broj aktivnosti, na obostrano zadovoljstvo. On je, takođe, izrazio očekivanje da će doprineti razvoju dobrosusedskih odnosa, s obzirom na dobro poznavanje celokupne situacije na prostoru Zapadnog Balkana.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.05.2023
mp4 (39,48 MB)
Sastanak