Министарство одбране Републике Србије
 
04.10.2022.

Обука кадета на оклопним борбеним возилима



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изразио је данас задовољство обуком кадета Војне академије који се оспособљавају за командовање тенковским и механизованим водовима. Како је истакао, оне су веома значајне како би се ови млади људи, одмах по завршетку студија, могли придружити јединицама Војске Србије као већ високо обучени официри.

„Претходно су имали прилику да провере своја теоријска знања и на тренажерима, а сада и на терену на средствима у различитим условима. Увежбали су савлађивање препрека, вожњу ноћу, затим у отежаним метеоролошким условима, управљање на нагибу и отклањање могућих кварова, али и прошли обуку за одржавање средстава“, рекао је министар.

Кадети, модула оклопне јединице, у претходним данима у Центру за обуку Копнене војске прошли су наведене интензивне обуке за управљање тенком М-84 и борбеним возилом пешадије М-80А.

„Непрекидне обуке су изузетно важне за сваку војску како би била ефикасна, али је исто тако важно и да наши кадети већ током школовања стичу вештине на терену, како би по његовом завршетку били оспособљени да одмах преузму дужности“, рекао је министар.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА