Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.10.2022.

Obuka kadeta na oklopnim borbenim vozilima



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović izrazio je danas zadovoljstvo obukom kadeta Vojne akademije koji se osposobljavaju za komandovanje tenkovskim i mehanizovanim vodovima. Kako je istakao, one su veoma značajne kako bi se ovi mladi ljudi, odmah po završetku studija, mogli pridružiti jedinicama Vojske Srbije kao već visoko obučeni oficiri.

„Prethodno su imali priliku da provere svoja teorijska znanja i na trenažerima, a sada i na terenu na sredstvima u različitim uslovima. Uvežbali su savlađivanje prepreka, vožnju noću, zatim u otežanim meteorološkim uslovima, upravljanje na nagibu i otklanjanje mogućih kvarova, ali i prošli obuku za održavanje sredstava“, rekao je ministar.

Kadeti, modula oklopne jedinice, u prethodnim danima u Centru za obuku Kopnene vojske prošli su navedene intenzivne obuke za upravljanje tenkom M-84 i borbenim vozilom pešadije M-80A.

„Neprekidne obuke su izuzetno važne za svaku vojsku kako bi bila efikasna, ali je isto tako važno i da naši kadeti već tokom školovanja stiču veštine na terenu, kako bi po njegovom završetku bili osposobljeni da odmah preuzmu dužnosti“, rekao je ministar.
 
photoFOTOGALERIJA