Министарство одбране Републике Србије
 
18.06.2022.

Министар Стефановић о професионалним произвођачима лажиИзјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Прошло је више од године, откако су ме медији који наводно знају све тајне оптуживали да сам користио Sky-апликацију да бих комуницирао са окорелим криминалцима. Данас поново то раде – некада сам комуницирао са Вељком Беливуком, сада са Дарком Шарићем. Можда ће објавити и да сам пејџером комуницирао са Арканом, факсом са Сопраном, а невидљивим мастилом са Ал Капонеом. Овим професионалним произвођачима лажи очигледно понестаје маште, па понављају исту измишљотину. Није им то прошло ни раније, а неће ни сада.

И када сам први пут нападнут од произвођача медијских лажи да сам користио Sky-апликацију, тражио сам од наших државних органа, пре свега МУП-а и БИА да објаве ко је све користио ту апликацију. То тражим и данас. Тражим поново, као и пре годину дана, од свих међународних служби и наших партнера да објаве садржај комуникација коју су водили криминалци, а нарочито ако је ту било и државних службеника, јер је то од значаја и за јавност и за истину.

Никада нико неће наћи моје учешће у томе, јер никада нисам користио Sky-телефон и апликацију, а камоли да сам комуницирао са најокорелијим криминалцима. Говорио сам то и пре годину дана, а говорим и сада, јер та истина је непроменљива.

А непроменљива је, изгледа, и лаж да се ко зна због чега поново доводим у везу са криминалцима. Без обзира што нико никада није исказао ни најобичнију сумњу, а камоли доказ да се тако нешто догодило, јер се просто – није догодило. Догађа се само прљава и лажљива кампања против мене на неким насловним странама, која ће по обичају добити и свој наставак, али на њихову жалост никада неће имати ни грам истине.

Небројено пута сам апеловао и на наше државне органе да сваку оптужбу коју су ови медији изнели провере и испитају при чему сам увек био спреман да им у томе помогнем својом пуном сарадњом. Тражио сам и од тих назовимедија, а сада и понављам, ако већ имају поуздане изворе и сараднике који им доносе тачне информације, нека дају било какав доказ за лажи против мене. Тога нема, има само лажи и фабрикација које се сада још и понављају, јер ваљда мисле да ће сто пута поновљена лаж једном постати истина. Неће. Свега код њих има, само нема информација о томе ко је, заиста, комуницирао са криминалцима и мафијашима преко Sky-апликације и ко је шта коме поручивао. Уместо тога, што би заиста било у служби истине и правде, добијамо опет чисте лажи, одавно демантоване и прљаву кампању без иједног доказа.

Још једном, по ко зна који пут, позивам све наше надлежне службе и органе правосуђа да утврде ко је користио овај вид комуникације са криминалцима и мафијом и који је садржај тих разговора. Уверен сам да су наши надлежни државни органи више него способни да то ураде и да ће на тај начин довести до праве и једине истине.”