Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.06.2022.

Ministar Stefanović o profesionalnim proizvođačima laži



Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića:

„Prošlo je više od godine, otkako su me mediji koji navodno znaju sve tajne optuživali da sam koristio Sky-aplikaciju da bih komunicirao sa okorelim kriminalcima. Danas ponovo to rade – nekada sam komunicirao sa Veljkom Belivukom, sada sa Darkom Šarićem. Možda će objaviti i da sam pejdžerom komunicirao sa Arkanom, faksom sa Sopranom, a nevidljivim mastilom sa Al Kaponeom. Ovim profesionalnim proizvođačima laži očigledno ponestaje mašte, pa ponavljaju istu izmišljotinu. Nije im to prošlo ni ranije, a neće ni sada.

I kada sam prvi put napadnut od proizvođača medijskih laži da sam koristio Sky-aplikaciju, tražio sam od naših državnih organa, pre svega MUP-a i BIA da objave ko je sve koristio tu aplikaciju. To tražim i danas. Tražim ponovo, kao i pre godinu dana, od svih međunarodnih službi i naših partnera da objave sadržaj komunikacija koju su vodili kriminalci, a naročito ako je tu bilo i državnih službenika, jer je to od značaja i za javnost i za istinu.

Nikada niko neće naći moje učešće u tome, jer nikada nisam koristio Sky-telefon i aplikaciju, a kamoli da sam komunicirao sa najokorelijim kriminalcima. Govorio sam to i pre godinu dana, a govorim i sada, jer ta istina je nepromenljiva.

A nepromenljiva je, izgleda, i laž da se ko zna zbog čega ponovo dovodim u vezu sa kriminalcima. Bez obzira što niko nikada nije iskazao ni najobičniju sumnju, a kamoli dokaz da se tako nešto dogodilo, jer se prosto – nije dogodilo. Događa se samo prljava i lažljiva kampanja protiv mene na nekim naslovnim stranama, koja će po običaju dobiti i svoj nastavak, ali na njihovu žalost nikada neće imati ni gram istine.

Nebrojeno puta sam apelovao i na naše državne organe da svaku optužbu koju su ovi mediji izneli provere i ispitaju pri čemu sam uvek bio spreman da im u tome pomognem svojom punom saradnjom. Tražio sam i od tih nazovimedija, a sada i ponavljam, ako već imaju pouzdane izvore i saradnike koji im donose tačne informacije, neka daju bilo kakav dokaz za laži protiv mene. Toga nema, ima samo laži i fabrikacija koje se sada još i ponavljaju, jer valjda misle da će sto puta ponovljena laž jednom postati istina. Neće. Svega kod njih ima, samo nema informacija o tome ko je, zaista, komunicirao sa kriminalcima i mafijašima preko Sky-aplikacije i ko je šta kome poručivao. Umesto toga, što bi zaista bilo u službi istine i pravde, dobijamo opet čiste laži, odavno demantovane i prljavu kampanju bez ijednog dokaza.

Još jednom, po ko zna koji put, pozivam sve naše nadležne službe i organe pravosuđa da utvrde ko je koristio ovaj vid komunikacije sa kriminalcima i mafijom i koji je sadržaj tih razgovora. Uveren sam da su naši nadležni državni organi više nego sposobni da to urade i da će na taj način dovesti do prave i jedine istine.”