Министарство одбране Републике Србије
 
25.05.2022.

Нови хангар за смештај ваздухоплова на батајничком војном аеродрому



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас нови хангар за смештај ваздухоплова на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници,  чија је изградња завршена. Том приликом министар је истакао да је реч о наставку улагања и да данас имамо, захваљујући паметној и одговорној политици председника Вучића и Владе могућност да наставимо да инвестирамо у нашу војску.

- Почели смо изградњу овог великог хангара на аеродрому у Батајници у марту прошле године и драго ми је да је за нешто више од годину дана у потпуности завршен и пуштен у рад. Реч је о значајном објекту инфраструктуре на нашем најзначајнијем војном аеродрому и овде ће у преко 3.000 квадрата простора, који укључује и радионице, бити смештена средства наше ратне технике и ваздухоплови за које процени Ратно ваздухопловство  да је најбоље  – рекао је министар Стефановић.

Он се захвалио и овом приликом свим припадницима Ратног ваздухопловства и ПВО на њиховој преданој борби за Србију.

- Хоћу да се захвалим свим овим људима још једном зато што се и у тренуцима када држава није могла и када смо имали огромне заостатке, када не само да нисмо могли да сањамо ове хангаре, него нисмо могли ни оне авионе које имамо да подигнемо у ваздух, ови људи нису предавали и борили су се да свакога дана небо наше земље буде заштићено и да очувају све што имају – рекао је министар Стефановић.

Министар одбране је истакао да ће се улагања у Ратно ваздухопловство, али и у нашу војску наставити.

- Данас имамо, захваљујући доброј, паметној и одговорној политици председника Вучића и Владе, могућност да наставимо да улажемо у нашу војску и то радимо и у овом тренутку. Поред овог хангара, ми на аеродрому у Лађевцима градимо два нова хангара, а настављамо и на овом аеродрому са инвестицијама у наредној години. Генерал Жарковић, наравно, увек има нове захтеве и мени је драго да је он амбициозан, зато што тиме показује и љубав према Ратном ваздухопловству и нашој војсци. И ми ћемо се трудити, и пуковник Старчевић и цео тим Министарства, да завршимо све оне пројекте које смо обећали и на којима радимо да би људи из наше војске видели колико их ценимо, колико их поштујемо и колико држава данас може, захваљујући свему ономе што је урађено, да више уложи у своје момке и девојке - рекао је министар Стефановић.

Командат Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић информисали су министра одбране о активностима у вези са изградњом новог хангара на војном аеродрому у Батајници.

Обиласку су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић, заменик команданта 204. ваздухопловне бригаде пуковник Милан Еленков, начелник Војногарђевинског центра Београд пуковник Милован Остојић и директор Војнограђевинске установе Београд Александар Новковић.

Током данашње посете батајничком војном аеродрому, министар Стефановић је разговарао и са припадницима 204. ваздухопловне бригаде који су му пренели своје утиске о новом хангару и колико ће им значити за боље извршавање свакодневних задатака.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.05.2022
mp4 (94,33 MB)
Обилазак
25.05.2022
mp4 (179,12 MB)
Изјава министра Стефановића