Министарство одбране Републике Србије
 
21.04.2022.

Замена контингента Војске Србије у мисији УН на КипруПрипадници одељења војне полиције Војске Србије који су од октобра прошле године били ангажовани у мировној операцији Уједињених нација на Кипру вратили су се у Републику Србију након успешног учешћа у мисији и предаје дужности новом контингенту.

Они су претходних шест месеци, у саставу британског контингента, показали висок ниво обучености и професионализма у реализацији свих задатака у складу са мандатом мисије,  и тако на најбољи начин репрезентовали Војску Србије и Републику Србију.

Одељење војне полиције Војске Србије у мировној операцији на Кипру извршава широк спектар задатака са припадницима Британских оружаних снага, као што су спровођење мера заштите контингента, истражних радњи по налогу Уједињених нација, безбедносних патрола, ескорта веома важних личности и сарађује са локалним полицијским снагама.

Војска Србије у мировној операцији Уједињених нација на Кипру, осим одељења војне полиције, ангажује и штабне официре у команди мисије у Никозији.
photoФОТОГАЛЕРИЈА