Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.04.2022.

Zamena kontingenta Vojske Srbije u misiji UN na KipruPripadnici odeljenja vojne policije Vojske Srbije koji su od oktobra prošle godine bili angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru vratili su se u Republiku Srbiju nakon uspešnog učešća u misiji i predaje dužnosti novom kontingentu.

Oni su prethodnih šest meseci, u sastavu britanskog kontingenta, pokazali visok nivo obučenosti i profesionalizma u realizaciji svih zadataka u skladu sa mandatom misije,  i tako na najbolji način reprezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

Odeljenje vojne policije Vojske Srbije u mirovnoj operaciji na Kipru izvršava širok spektar zadataka sa pripadnicima Britanskih oružanih snaga, kao što su sprovođenje mera zaštite kontingenta, istražnih radnji po nalogu Ujedinjenih nacija, bezbednosnih patrola, eskorta veoma važnih ličnosti i sarađuje sa lokalnim policijskim snagama.

Vojska Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru, osim odeljenja vojne policije, angažuje i štabne oficire u komandi misije u Nikoziji.
photoFOTOGALERIJA