Министарство одбране Републике Србије
 
08.04.2022.

Обавештење



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствоваће у суботу 9. априла 2022. године од 19 часова, Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем „Ватрени штит 2022“ у војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Вежби ће присуствовати и потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

На вежби учествује више од 1.000 припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Молимо представнике медија да захтеве за акредитацију пошаљу на мејл адресу: info@mod.gov.rs, најкасније данас 8. априла 2022. године, до 20 часова.
 
За представнике медија обезбеђен је организовани превоз, са поласком испред Дома Војске Србије (улица Браће Југовића 19, Београд), у суботу 9. априла у 14.30 часова.

У захтеву за акредитацију потребно је навести име, презиме, број личне карте и функцију за сваког члана медијске екипе, број телефона вође екипе, са назнаком да ли ће екипа користити сопствени или организовани превоз.

Екипе које долазе сопственим превозом у захтеву за акредитацију потребно је да доставе информације о регистарским ознакама, марки и типу возила којим долазе.

Представници медија који долазе сопственим превозом, на улазу у полигон „Пасуљанске ливаде“ потребно је да буду најкасније до 17,30 часова, због неопходних припрема и превожења до места извођења вежбе теренским возилима.
 
Особе за контакт су мајор Милан Гујаница (тел. 064/8329-208) и капетан прве класе Немања Радојевић (тел. 064/8874-581).


ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

С обзиром да се вежба изводи у ноћним условима уз употребу средстава за осветљавање бојишта препоручује се коришћење камера и фото апарата који имају могућност снимања/фотографисања у ноћним условима.

Имајући у виду временске услове на полигону и могућност падавина, представницима медија препоручује се да обуку слојевиту одећу за рад у условима нижих температура и да понесу заштиту за фото и видео опрему.