Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.04.2022.

Obaveštenje



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u subotu 9. aprila 2022. godine od 19 časova, Združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“ u vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

Vežbi će prisustvovati i potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na vežbi učestvuje više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Molimo predstavnike medija da zahteve za akreditaciju pošalju na mejl adresu: info@mod.gov.rs, najkasnije danas 8. aprila 2022. godine, do 20 časova.
 
Za predstavnike medija obezbeđen je organizovani prevoz, sa polaskom ispred Doma Vojske Srbije (ulica Braće Jugovića 19, Beograd), u subotu 9. aprila u 14.30 časova.

U zahtevu za akreditaciju potrebno je navesti ime, prezime, broj lične karte i funkciju za svakog člana medijske ekipe, broj telefona vođe ekipe, sa naznakom da li će ekipa koristiti sopstveni ili organizovani prevoz.

Ekipe koje dolaze sopstvenim prevozom u zahtevu za akreditaciju potrebno je da dostave informacije o registarskim oznakama, marki i tipu vozila kojim dolaze.

Predstavnici medija koji dolaze sopstvenim prevozom, na ulazu u poligon „Pasuljanske livade“ potrebno je da budu najkasnije do 17,30 časova, zbog neophodnih priprema i prevoženja do mesta izvođenja vežbe terenskim vozilima.
 
Osobe za kontakt su major Milan Gujanica (tel. 064/8329-208) i kapetan prve klase Nemanja Radojević (tel. 064/8874-581).


VAŽNE NAPOMENE:

S obzirom da se vežba izvodi u noćnim uslovima uz upotrebu sredstava za osvetljavanje bojišta preporučuje se korišćenje kamera i foto aparata koji imaju mogućnost snimanja/fotografisanja u noćnim uslovima.

Imajući u vidu vremenske uslove na poligonu i mogućnost padavina, predstavnicima medija preporučuje se da obuku slojevitu odeću za rad u uslovima nižih temperatura i da ponesu zaštitu za foto i video opremu.