Министарство одбране Републике Србије
 
10.03.2022.

Предавање амбасадора Републике Француске полазницима 11. класе Високих студија безбедности



Амбасадор Републике Француске у Србији Пјер Кошар одржао је данас предавање „Стање билатералних односа са Р. Србијом и погледи на безбедносне изазове, ризике и претње у Југоисточној Европи и свету“ полазницима 11. класе Високих студија безбедности и одбране у Школи националне одбране „Војвода Радомир Путник“.

Током свог предавања, француски амбасадор се осврнуо на тренутни геополитички положај Француске, њене погледе и однос са земљама Европе и Западног Балкана, а посебно на односе са Републиком Србијом.
 
Полазницима је презентован и француски поглед на актуелне безбедносне претње у Европи и свету, а које имају утицај и на националне интересе Републике Француске и Републике Србије, посебно у операцијама очувања мира у региону и свету.

Такође, истакнути су и француски ставови у погледу перспективе даљег развоја безбедносних структура и механизама у очувању и остваривању националних циљева на регионалном и глобалном нивоу, као и приоритети током актуелног председавања Француске Европском унијом.

Предавању је присуствовао ректор Универзитета одбране ванр. проф. генерал-потпуковник др Горан Радовановић, пуковник Небојша Свјетлица из Сектора за политику одбране МО, као и пуковник Лоран Вондершер изасланик одбране Републике Француске у Републици Србији.
photoФОТОГАЛЕРИЈА