Министарство одбране Републике Србије
 
11.01.2022.

Редовна тактичка обука у Оклопно-извиђачком батаљону



Припадници Оклопно-извиђачког батаљона искористили су снежне падавине и ниске температуре за реализацију специфичних садржаја тактичке обуке из области обавештајног обезбеђења Копнене војске. 
 
На полигону „Рујник“ и у касарни „Стеван Синђелић“ у Нишу, припадници батаљона, у зимским условима, увежбавају тактичке радње и поступке приликом осматрања и прикупљања података, као и организовања патрола и заседа, уз употребу основног борбеног средства ове јединице – оклопно-извиђачког аутомобила БРДМ-2МС. 
На обуци активно учествују и професионални војници који су недавно примљени у јединицу и распоређени на дужности возача и нишанџија на овом борбеном возилу. Они се, осим за реализацију извиђачких задатака, оспособљавају за правилно и безбедно руковање оклопно-извиђачким аутомобилом БРДМ-2МС и његову борбену употребу у свим условима.
 
Ово је само део комплексне обуке у Оклопно-извиђачком батаљону, чија је основна намена прикупљање обавештајних података за потребе извођења операција Копнене војске, а њеном реализацијом унапређује се оспособљеност припадника јединице за извршавање задатака у свим временским условима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА