Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.01.2022.

Redovna taktička obuka u Oklopno-izviđačkom bataljonuPripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona iskoristili su snežne padavine i niske temperature za realizaciju specifičnih sadržaja taktičke obuke iz oblasti obaveštajnog obezbeđenja Kopnene vojske. 
 
Na poligonu „Rujnik“ i u kasarni „Stevan Sinđelić“ u Nišu, pripadnici bataljona, u zimskim uslovima, uvežbavaju taktičke radnje i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, kao i organizovanja patrola i zaseda, uz upotrebu osnovnog borbenog sredstva ove jedinice – oklopno-izviđačkog automobila BRDM-2MS. 
Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su nedavno primljeni u jedinicu i raspoređeni na dužnosti vozača i nišandžija na ovom borbenom vozilu. Oni se, osim za realizaciju izviđačkih zadataka, osposobljavaju za pravilno i bezbedno rukovanje oklopno-izviđačkim automobilom BRDM-2MS i njegovu borbenu upotrebu u svim uslovima.
 
Ovo je samo deo kompleksne obuke u Oklopno-izviđačkom bataljonu, čija je osnovna namena prikupljanje obaveštajnih podataka za potrebe izvođenja operacija Kopnene vojske, a njenom realizacijom unapređuje se osposobljenost pripadnika jedinice za izvršavanje zadataka u svim vremenskim uslovima.
photoFOTOGALERIJA