Министарство одбране Републике Србије
 
30.12.2021.

Министарство одбране и Војска Србије помажу Удружењу дистрофичара Београда



Министарство одбране и Војска Србије одазвали су се позиву за помоћ Удружења дистрофичара Београда и помогли да се допреми огрев за седам најугроженијих породица чланова тог Удружења. Слушаоци Курса за резервне официре Војне академије и припадници Војнограђевинске установе “Београд” Управе за инфраструктуру са поседа Шумске управе “Банатски Карловац” утоварили су и испоручили 30 кубних метара дрвета, које је обезбедило ЈП “Војводина шуме”, домаћинствима у Београду.
 
Председник Удружења дистрофичара Београда Душан Тројановић захвалио је Министарству одбране и Војсци Србије што су омогућили да огрев стигне до особа којима је најпотребнији.
 
- Ми нисмо били у могућности да обезбедимо превоз тог огрева до самих наших корисника, па смо се обратили  Војсци Србије, јер смо претпостављали да они могу, тј. да ће нам они сигурно изаћи у сусрет. Нисам био изненађен тиме што су потврдно одговорили, већ брзином којом су реаговали – истиче Тројановић, не кријући одушевљење што је истога дана када се Удружење молбом обратило, из Министарства одбране стигао позитиван одговор.
 
Међу припадницима Војске Србије, који су ангажовани на реализацији овог хуманог задатка је и капетан Немања Вукадиновић, командир вода класе Курса слушалаца за резервне официре.

- Министарство одбране и Војска Србије одазвали су се позиву за помоћ Удружења дистрофичара Београда, и обезбедили утовар, превоз и истовар дрва за огрев, за најугроженије чланове тог удружења који су у Београду. Овај хумани задатак реализовали су и слушаоци за резервне официре из састава Војне академије Универзитета одбране. Срећни смо јер смо били у прилици да пружимо помоћ онима којима је то најпотребније – истакао је је капетан Вукадиновић.
 
Горан Томић коме је испоручен огрев рекао је да је захвалан Министарству одбране и Удружењу дистрофичара на великој помоћи која му много значи јер како истиче није био у могућности да купи огрев за своју породицу.
 
- Ја сам захвалан за велику помоћ, ово је за мене као да сам добио помоћ од 50 метара дрва – нагласио је Томић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.12.2021
mp4 (67,84 MB)
Помоћ Удружењу дистрофичара Београда
29.12.2021
mp4 (57,71 MB)
Изјава председника Удружења дистрофичара Београда Душана Тројановића
29.12.2021
mp4 (42,87 MB)
Изјава капетана Немање Вукадиновића
29.12.2021
mp4 (40,7 MB)
Изјава Горана Томића