Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.12.2021.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pomažu Udruženju distrofičara Beograda



Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odazvali su se pozivu za pomoć Udruženja distrofičara Beograda i pomogli da se dopremi ogrev za sedam najugroženijih porodica članova tog Udruženja. Slušaoci Kursa za rezervne oficire Vojne akademije i pripadnici Vojnograđevinske ustanove “Beograd” Uprave za infrastrukturu sa poseda Šumske uprave “Banatski Karlovac” utovarili su i isporučili 30 kubnih metara drveta, koje je obezbedilo JP “Vojvodina šume”, domaćinstvima u Beogradu.
 
Predsednik Udruženja distrofičara Beograda Dušan Trojanović zahvalio je Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što su omogućili da ogrev stigne do osoba kojima je najpotrebniji.
 
- Mi nismo bili u mogućnosti da obezbedimo prevoz tog ogreva do samih naših korisnika, pa smo se obratili  Vojsci Srbije, jer smo pretpostavljali da oni mogu, tj. da će nam oni sigurno izaći u susret. Nisam bio iznenađen time što su potvrdno odgovorili, već brzinom kojom su reagovali – ističe Trojanović, ne krijući oduševljenje što je istoga dana kada se Udruženje molbom obratilo, iz Ministarstva odbrane stigao pozitivan odgovor.
 
Među pripadnicima Vojske Srbije, koji su angažovani na realizaciji ovog humanog zadatka je i kapetan Nemanja Vukadinović, komandir voda klase Kursa slušalaca za rezervne oficire.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odazvali su se pozivu za pomoć Udruženja distrofičara Beograda, i obezbedili utovar, prevoz i istovar drva za ogrev, za najugroženije članove tog udruženja koji su u Beogradu. Ovaj humani zadatak realizovali su i slušaoci za rezervne oficire iz sastava Vojne akademije Univerziteta odbrane. Srećni smo jer smo bili u prilici da pružimo pomoć onima kojima je to najpotrebnije – istakao je je kapetan Vukadinović.
 
Goran Tomić kome je isporučen ogrev rekao je da je zahvalan Ministarstvu odbrane i Udruženju distrofičara na velikoj pomoći koja mu mnogo znači jer kako ističe nije bio u mogućnosti da kupi ogrev za svoju porodicu.
 
- Ja sam zahvalan za veliku pomoć, ovo je za mene kao da sam dobio pomoć od 50 metara drva – naglasio je Tomić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.12.2021
mp4 (67,84 MB)
Pomoć Udruženju distrofičara Beograda
29.12.2021
mp4 (57,71 MB)
Izjava predsednika Udruženja distrofičara Beograda Dušana Trojanovića
29.12.2021
mp4 (42,87 MB)
Izjava kapetana Nemanje Vukadinovića
29.12.2021
mp4 (40,7 MB)
Izjava Gorana Tomića