Министарство одбране Републике Србије
 
18.11.2021.

Министар Стефановић на седници скупштинског Одбора за одбрану



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас 17. седници Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије, који је разматрао и прихватио информације о раду Министарства одбране за периоде април-јун и јул-септембар 2021. године.

Министар Стефановић детаљно је упознао чланове одбора Народне скупштине са радом припадника Министарства одбране и Војске Србије у циљу очувања мира и стабилности наше земље, као и активностима и мерама које су спроведене на унапређењу система одбране у другом и трећем кварталу ове године. Он је истакао да су у наведеном периоду остварени резултати у складу са стратешким опредељењем наше земље на јачању система одбране, како опремањем савременим борбеним системима, тако и побољшањем услова рада и животног стандарда, као и да су припадници Министарства одбране и Војске Србије успешно обавили сваки задатак који је постављен пред њих и сачували безбедност и стабилност наше отаџбине.   
 
Чланови Одбора позитивно су оценили професионално поступање и рад припадника Војске Србије на остваривању приоритетних задатака у извештајном периоду и нагласили пуну подршку њиховом даљем ангажовању на реализацији тежишних задатака. Током дискусије, министар Стефановић и представници Министарства одбране и Војске Србије, дали су члановима Одбора одговоре на питања и појашњења у вези са разматраним информацијама.
 
По оцени чланова Одбора, информације о раду Министарства одбране детаљне су, квалитетне и пружају свеобухватан увид у рад и резултате које је Министарство одбране остварило у извештајном периоду. Седницом, која је била затворена за јавност, председавао је председник Одбора Александар Марковић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.11.2021
mp4 (32,08 MB)
Састанак